BİTKİLER |
KULLANMA DÖNEMİ |
TOPRAKTAN (da) |
YAPRAKTAN (100 lt su) |
Sera ve Açık Alan Sebzeler (Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, vb) |
Çiçek ba?langıcından itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla |
1-1.5 |
150-200 Gr |
Yaprağı Yenen Kışlık Sebzeler (Kıvırcık, Marul, Lahana, Ispanak vb) |
3–4 yapraklı olduğu dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla |
1.5-2 |
200-250 Gr |
Yumrulu Bitkiler (Kavun, Karpuz, Kabak, Patates, Soğan vb) |
4–6 yapraklı dönemden itibaren ve ilk meyvelerden sonra 15–20 gün aralıklarla |
1-1.5 |
150-200 Gr |
Bağ ve Çilek |
Sürgün geli?imi ba?larken, çiçek dökümünden sonra, ben dü?meden önce |
2-Jan |
200-250 Gr |
Sert Çekirdekli Meyve Ağaçları (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik vb) |
Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince ve hasat sonrasında |
1.5-2 |
150-200 Gr |
Yumuşak Çekirdekli Meyve Ağaçları(Elma, Armut, Ayva vb) |
Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince ve hasat sonrasında |
1.5-2 |
150-200 Gr |
Turunçgiller, Zeytin, Fındık, Kivi |
Çiçeklenmeden önce, meyveler ceviz iriliğine gelince ve hasat sonrasında |
1.5-2 |
150-200 Gr |
Endüstri Bitkiler (Mısır, Pamuk, Ayçiçeği vb) |
5–6 yapraklı dönemden dönemde itibaren 15–20 gün aralıklarla |
1-1.5 |
150-200 Gr |
Tüm Baklagiller (Nohut, Fasulye, Mercimek, Soya, Ayçiçeği vb) |
5–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra |
1-1.5 |
150-200 Gr |
Tahıllar (Buğday, Arpa, Çeltik vb) |
Karde?lenme döneminde ve çiçeklenme öncesi |
1-1.5 |
150-200 Gr |