BİTKİLER |
KULLANMA DÖNEMİ |
TOPRAKTAN (da) |
YAPRAKTAN (100 lt su) |
Sebzeler (Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Çilek, Kabak, Hıyar, Marul, Ispanak, Lahana, Patates, Soğan, Sarımsak) |
Dikimden ilk hasada kadar olan dönemde 15 – 20 gün aralıklarla sezonda 3 - 4uygulama. |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Meyve Ağaçları (Elma, Armut, Şeftali, Kayısı, Ayva, Erik, Nar, Badem, Kiraz, Ceviz vb.) |
1.Uygulama çiçek öncesi dönemde 15 – 20 gün aralıklarla 3.Uygulama meyve oluşumunda |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Yumrulu Bitkiler Şeker Pancarı, Havuç, Kereviz |
15–20 gün aralıklarla sezon boyunca 3–4 defa |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Tarla Bitkileri Hububat, Mısır, Çeltik, Soya, Pamuk, Tütün, Ayçiçeği, Yerfıstığı, Yem Bitkileri, Mercimek vb. |
Bitki çıkışından sonra 4–6 yapraklı dönemden başlayarak, kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde toplam 3 uygulama. |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Zeytin, Bağ, Narenciye, Portakal, Limon, Mandalina, Fındık |
1.Uygulama çiçek öncesi 2.Uygulama çiçek sonrası 3.Uygulama meyve oluşumunda. |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Fidanlık, Seralar, Süs Bitkileri, Sebze vb. |
10–14 gün aralıklarla 3 uygulama. |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |
Yeşil Alanlar, Çim |
Çimler yeşile dönmeye başladığı zaman başlayın yaz dönemi boyunca 3 haftada bir tekrarlayın. |
100 Litre Suya 100–150 cc |
|
İncir |
Yapraklanma başlangıcından dişi ile doğuşları görülünceye kadar 1–2 uygulama. |
1–1.5 Litre/ Da |
100 Litre Suya 100–150 cc |