Tel: +90 232.441 23 55 / info@bellutikimya.com.tr  

TOZ ÜRÜNLER » ERA 13-40-13 TE

ERA 13-40-13 TE

Garanti Edilen İçerik w/w
Toplam Azot (N) 13
Amonyum   Azotu (NH4-N) 6.5
Üre Azotu (NH2-N) 6.5
Suda Çözünür Fosfor Pentaoksıt (P2O5) 40
Suda Çözünür Potasyum Oksıt (K2O) 13
Suda çözünür Bor (B) 0,01
Suda çözünür Bakır (Cu) Tamamı EDTA ile şelatlıdır 0,006
Suda çözünür Demir (Fe) Tamamı EDTA ile şelatlıdır 0,06
Suda çözünür Mangan (Mn) Tamamı EDTA ile şelatlıdır 0,04
Suda çözünür Molibden (Mo) 0,001
Suda çözünür Çinko (Zn) Tamamı EDTA ile şelatlıdır 0,04
EDTA Şelatının Stabil Olduğu pH aralığı (Cu, Fe ve Mn) için 3-8 (Zn) için 2-9

Şelatlı formülasyon yapısı sayesinde bitki dokusundan penatrasyonu çok iyidir. Sert sularda dahi etkinliğini yitirmez ve stabildir. Yapraktan ve topraktan damlama sulama ile uygulanabilir. Kolayca bitki bünyeside işler. Diğer gübrelerle karışmasında ve çözünürlüğünde sorunsuz bir üründür.

Bitkilerde klorofil oluşumunu ve gelişmeyi tetikleyen hormonların regülatörüdür. Bitki bünyesine indol asetik asit sentezini sağlar. Böylece doğal bir auxin olarak büyümeyi düzenler. Düşük sıcaklarda bile çiçeklenmenin iyi olmasını sağlar; bununla beraber yüksek verim artışını sağlar. Soğuk direncini arttırır.

KULLANIM ALANI, ŞEKLİ, ZAMANI ve MİKTAR
Bağ,bahçe ve sera ürünleri yetiştiriciliğinde olmak üzere damlama sulama, yağmurlama sulama veya dikim yatakları ile dikim ocaklarına elle serpme yolu ile uygulanır.

FİRMA BEYANI
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder. Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır. Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite, kalıntılar, etkili olmayış vs.) kullanıcının sorumluluğundadır.

DEPOLAMA ŞARTLARI
Direkt güneş ışığı almayan yerde ,serin ve kuru alanda saklayınız. Normal şartlarda en az 3 yıl süre ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder. Depolama sıcaklığı +5 ila +40 ̊̊C derece arasında olmalıdır.

UYARILAR • ÇOCUKLARDAN VE GIDALARDAN UZAK TUTUNUZ.
• Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız.
• Gübreleme esnasında maske, eldiven ve gözlük kullanınız.
• Göz, yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
• Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMİ YAPRAKTAN (100 lt su) TOPRAKTAN (da)
Narenciye İhtiyaç duyulan her dönemde 300 – 400 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Şeftali, Kayısı, Kiraz, Vişne, Erik İhtiyaç duyulan her dönemde 300 – 400 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Elma, Armut vb. İhtiyaç duyulan her dönemde 300 – 400 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Bağ İhtiyaç duyulan her dönemde 300 – 400 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Antep Fıstığı İhtiyaç duyulan her dönemde 200 –300 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Muz İhtiyaç duyulan her dönemde 200 – 300 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Kivi, İncir İhtiyaç duyulan her dönemde 200 – 300 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Domates, Biber, Hıyar, Patlıcan İhtiyaç duyulan her dönemde 100 – 200 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Kavun, Karpuz İhtiyaç duyulan her dönemde 100 – 200 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Süs Bitkileri İhtiyaç duyulan her dönemde 100 – 150 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Yer Fıstığı İhtiyaç duyulan her dönemde 200 –300 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Meyve Fidanlarında İhtiyaç duyulan her dönemde 300 – 400 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da
Açık AlanSebzelerde İhtiyaç duyulan her dönemde 200 – 300 gr/100 lt su 1 – 1.5 kg / da