Tel: +90 232.441 23 55 / info@bellutikimya.com.tr  

TOZ ÜRÜNLER » FENOMEN

FENOMEN

Garanti Edilen İçerik w/w
Suda Çözünür Demir (Fe) 26

Demir direk fotosenteze katılan, olmazsa olmaz temel iz elementtir. Demir, kurak ve yarı kurak bölgelerde oluşan kireçli topraklarda yetiştirilen bitkilerde eksikliği en çok görülen mikro besin elementidir. Demir bitkide hareketli element olmadığından noksanlığın hafif olduğu durumlarda en son çıkan genç yapraklar sarımsı yeşil olur. Noksanlık arttıkça damarlar arasındaki renk tamamen sarıya döner. Demir noksanlığının tipik özelliği ise klorozlu yaprakların kolay kolay ölmemesidir. Meyve ağaçlarında ise kloroz bazı dallarda görülürken bazı dallarda görülmeyebilir.

Agrobell fenomen özel şelat yapısı ve enzimler sayesinde her türlü meyve ağacı, bağ, narenciye, sebze, süs bitkilerinde demir noksanlığından (eksikliğinden) ileri gelen sarılığın (kloroz) giderilmesini sağlar.

Kullanıldığı tüm bitkilerdeki yeşil aksama koyu yeşil renk, daha fazla tomurcuk ve çiçek oluşumunu sağlayarak yüksek verim ve kaliteli mahsül elde edilmesini sağlar.

Çok özel amfoterik yapıda amino asit demir kompleksi sayesinde demir iyonlarının hücreye girişini ve ve etkinliğini hızlandırır.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMİ TOPRAKTAN (da) YAPRAKTAN (100 lt su)
Sera Sebzelerinde Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Açık Tarla Sebzelerinde Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Kavun, Karpuz, Çilek Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Elma, Armut, Ayva Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Şeftali, Kiraz, Vişne, Kayısı, Nektarin, Erik Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Üzüm, Çay Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Narenciye, Zeytin, Muz, Nar, İncir Çiçeklenmeden sonra 20 gün ara ile 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Fındık, Ceviz, Antep Fıstığı, Kestane Meyve tutumundan itibaren 20 gün ara ile 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Pamuk, Mısır, Soya, Ayçiçeği, Kanola Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Lahana, Turp, Havuç, Kereviz, Karnabahar Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Tahıllar, Baklagiller, Yem Bitkileri Bitkilerin 4–5 yapraklı döneminden hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Şeker Pancarı, Patates, Soğan, Sarımsak Yumru oluşumundan itibaren hasada kadar 1–2 kez uygulanır 100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da
Süs Bitkileri, Çim Alanları Gelişme döneminde 30 gün ara ile 1–2 kez uygulanır            100 –150 Gr/100 Lt Su 400–500 Gr/Da