Tel: +90 232.441 23 55 / info@bellutikimya.com.tr  

MİKROELEMENT ÜRÜNLER » ZOLAX

ZOLAX

Garanti Edilen İçerik w/w
Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O) %25
pH: 11-12  

POTASYUM ÇÖZELTİSİ

Potasyum bitkilerde hayati önem taşır. Metabolik, fizyolojik ve biyokimyasal işlevlere sahiptir. Bu işlevlerin etkisi sonucunda bitkilerde ürün miktarı ve kalitesi artar.

Potasyum enzim aktivitesine, fotosenteze, bitki besin elementlerinin ve fotosentez ürünlerinin taşınmalarına yardım eder, protein kapsamını artırır, turgor basıncını düzenler, bitkilerde su yitmesini ve solmayı önler.

Potasyum bitkilerde kök gelişmesini ve büyümesini olumlu şekilde etkilerken bitkilerde yatmayı önler, soğuğa dayanıklılığı artırır, erkencilik sağlar, azotun etkinliğini artırır, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı olumlu şekilde etkiler. Bu etkinlikleriyle potasyum, ürün miktarı üzerine olumlu ve önemli etki yapar

Agrobell Zolax  mükemmel bir aroma arttırıcı ve renklendiricidir. Meyvelerde görülen renk açılması, renklenmeme ya da homojen renklenmeme durumunu ortadan kaldırır. Yetersiz

güneşlenmeden dolayı hasat olgunluğuna gelen meyvelerin renk pigmentlerini çalıştırarak bir an önce hasat edilmesini sağlar.

Özellikle Potasyum noksanlığında stomaların açılıp kapanma metabolizması bozulmaktadır. Stomaların uzun süre açık kalması ise bakteriyel ve fungal patojenlerin bitki içerisine girmesini arttırmaktadır.

Sonuç olarak; Potasyumlu beslenme,bitkilerin hastalık ve zararlılara karşı direncinin arttırılmasında önemli rol oynamaktadır.

Agrobell Zolax NFB teknolojisi sayesinde bitki bünyesinde mekanik bariyer oluşturur. Elektrik yüklü Nano iğnecikleriyle koruma sağlar.Yetersiz Potasyum ve aşırı azotlu gübreleme konukçu /patojen ilişkilerini etkilemekte, patojen saldırılarına karşı duyarlılığı arttırmaktadır.

FİRMA BEYANI:
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder. Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır. Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite, kalıntılar,etkili olmayış ve vs.) kullanıcının sorumluluğundadır.

DEPOLAMA ŞARTLARI:
Orjinal ambalajında normal şartlar altında (serin ve kuru yerlerde) muhafaza ediniz. Ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Normal şartlarda en az 3 yıl sure ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder. Depolama sıcaklığı +5 ila +40 °C derece arasında olmalıdır.

UYARILAR:
• Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.
• Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız.
• Gübreleme esnasında maske, eldiven ve gözlük kullanınız.
• Tahriş edicidir göz, yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz teması halinde bol su ile yıkayınız.
• Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMİ TOPRAKTAN (da) YAPRAKTAN (100 lt su)
Tarla Bitkileri; Baklagiller, Hububat, Çeltik Mısır, Pamuk, Tütün, Yerfıstığı, Yem Bitkileri, Ayçiçeği vb. Bitkiler 7-12 yapraklı dönemden itibaren 10-14 gün arayla tekrarlanır. 2,5 - 3 Lt 200 - 300 cc
Narenciye; Portakal, Limon, Mandalina, Greyfurt vb. Meyve olușumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır. 2,5 - 3 Lt 200 - 300 cc
Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Kabak, Marul, Çilek, Karnabahar, Ispanak vb. Meyve olușumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır. 2-3 Lt 200 - 300 cc
Zeytin, Muz, Fındık, Kivi vb. İlkbaharda uyanmayla birlikte uygulanır. Meyve olușumundan sonra tekrarlanır. 2-3 Lt 200 - 300 cc
Bağ 1.Uygulama meyve tutumundan sonra 2.meyveler bezelye büyüklüğünde iken 3.Uygulama renklenme bașlangıcında 2-3 Lt 200 - 300 cc
Soğan, Sarımsak, Havuç, Patates, Kereviz, Şeker Pancarı Yumrular kabarmaya bașlayınca yeșil aksama uygulanır. 10- 14 gün ara eli tekrarlanır. 2 Lt 200 - 300 cc
Elma, Armut, Ayva Ceviz Meyve olușumundan itibaren 10-14 gün ara ile tekrarlanır.  2,5 -3 Lt 200 - 300 cc
Kayısı, Erik, Şeftali, Kiraz, Vişne, Badem Çekirdeklerin sertleșmeye bașlamasından itibaren kullanılır. 2-3 Lt 200 - 300 cc
Kesme Çiçek ve Süs Bitkileri Sezon boyu 5-6 uygulama yapılır 2-3 Lt 200 cc
İncir Meyve tutumundan sonra    2-3 Lt 300cc