Tel: +90 232.441 23 55 / info@bellutikimya.com.tr  

MİKROELEMENT ÜRÜNLER » COMBİ

COMBİ

Garanti Edilen İçerik w/w
Suda Çözünür Bakır (Cu) %0.5
Suda Çözünür Demir (Fe) %2
Suda Çözünür Mangan (Mn) %0.5
Suda Çözünür Molibden (Mo) %0.1
Suda Çözünür Çinko (Zn) %0.5

SIVI MİKRO BİTKİ BESİN MADDESİ KARIŞIMI

Yüksek etkili organik şelatlı mineraller, amino asitlerin ve doğal fermantasyon ürünlerinin kombinasyonudur. Gerek bitkinin büyümesi, gelişmesi, yüksek verim için,gerekse mikro besin elementlerinin noksanlığının görüldüğü durumlarda kullanım için tasarlanmıştır. AGROBELL COMBİ “Fe, Cu, Zn, Mo, Mn, S” kombinasyonudur.

Demir: Klorofil sentezinde rol oynar. Solunum sistemindeki enzimlerin yapı taşıdır. Yeşil renk oluşumunda etkilidir.

Çinko: Çiçeklenmede, Çiçeklerin döllenmesinde, meyve tutumunda ve bitki büyüme hormonlarının sentezlenmesinde rol oynar. Dane, tohum, meyve ve yumru oluşumundan sorumludur. Enzim aktivatörü ve protein sentezinde rol oynar. Meyve dökülmelerini önler.

Bakır: Enzim sistemlerinde ve bitki büyüme hormonunun sentezinde rol oynar. Dane, Tohum, Meyve ve Yumru oluşumundan sorumludur.

Mangan: Solunumda, fotosentezde ve nitrojen kullanımındaki enzimleri aktive eder. Karoten, riboflavin ve askorbik asitin sentezlenmesinde kullanılır.

Molibden: Bitkilerde Nitrat asimilasyonunu düzenler. Azot kullanımını düzenler.

Kükürt: Bitkilerde protein sentezinde önemlidir. Renk oluşturan pigmentlerin sentezlenmesini sağlar. Meyve gelişimini artırır. Verimi ve kaliteyi yükseltir. Bitki bünyesinde az bulunan ve bitki tarafından az kullanılan yukarıdaki bu besin elementlerine “Mikro Besin” maddesi denir.

Pratikte Mikro besin elementlerinin öneminin Makro besin elementlerine göre daha az olduğu gibi çok yanlış bilgiler vardır. Böyle bir düşünce tamamen yanlıştır. Çünkü hangi besin elementi olursa olsun ortamda yeterli miktarda bulunmaması halinde, bitkinin normal bir şekilde büyümesi ve hayat devresini tamamlaması mümkün değildir.

Tüm diğer besin elementlerinin yeter miktarda bulunmasına rağmen tek bir

Mikro besin elementinin aşırı noksanlığı bitkinin gelişmesinin tümüyle

durmasına, çok düşük verim ve kalite düşüşüne sebep olabilmektedir.

• Bitkilerde hastalık, zararlı, don ve kuraklık gibi stres koşullarına karşı dayanıklılık sağlar.

• Bitkilerde sağlıklı kök sistemi oluşturarak bitkinin daha iyi beslenmesini sağlar.

• Bitkilerde Mikro element noksanlığını giderir.

• Meyve şekil bozukluklarını gidererek, düzgün meyve oluşumunu sağlar.

• Meyve aroması, koku ve tat artışı sağlar.

• Verim ve kalite artışı sağlar.

• Yüksek verim artışı sağlar ve soğuk direncini artırır.

FİRMA BEYANI:
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder. Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır. Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite, kalıntılar,etkili olmayış ve vs.) kullanıcının sorumluluğundadır.

DEPOLAMA ŞARTLARI:
Orjinal ambalajında normal şartlar altında (serin ve kuru yerlerde) muhafaza ediniz. Ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Normal şartlarda en az 3 yıl sure ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder. Depolama sıcaklığı +5 ila +40 °C derece arasında olmalıdır.

UYARILAR:
• Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.
• Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız.
• Gübreleme esnasında maske, eldiven ve gözlük kullanınız.
• Tahriş edicidir göz, yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz teması halinde bol su ile yıkayınız.
• Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz.

BİTKİLER KULLANMA DÖNEMİ TOPRAKTAN (da) YAPRAKTAN (100 lt su)
Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Çilek, Kabak, Hıyar, Marul, Ispanak, Lahana, Patates, Soğan, Sarımsak Toprak hazırlığında 1 uygulama 1-1,5 Lt 200 cc
Meyve Ağaçları Eksikliği görüldüğünde 1,5 Lt 300 cc
Bağ, Muz, Kivi Sonbahar ve ilkbaharda 1,5 Lt 300 cc
Zeytin Sonbahar ve ilkbaharda 2 Lt 300 cc
Ayçiçeği, Mısır, Pamuk Taban gübresi ile birlikte 2 Lt 250-300 cc
Fındık Meyve oluşumundan sonra 100 cc/ocak 200 cc
Tahıllar Taban gübrelemesi ile. 1 Lt 200 cc
Çilek 1.uygulama bitkiler ilk uyanmaya başladığında 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. 300-500 cc 200-300 cc
Buğday, Arpa, Çeltik Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacıyla birlikte karıştırılarak uygulama yapılır. 200-300 cc  
Pancar 1.uygulama seyreltme sonrası 15 gün arayla3 uygulama. 500 cc 200-250 cc
Pamuk 1.uygulama bitki boyu 15-20 cm olduğunda 15-20 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. 200 cc  
Peyzaj, Süs Bitkileri 20 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. 300 cc 150-200 cc
Kültür Mantarı Vegetasyon süresince 10-14 günde bir uygulama yapılır. 100-200 cc  
Nar, İncir 1.uygulama yapraklar oluşmaya başladığında 20-25 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. 300-500 cc 200-300 cc
Antep Fıstığı, Ceviz, Çay İlk uygulama bitki uyanmaya başladığında yapılır. 15-20 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. 300 cc 200-300 cc
Tütün Gelişim sürecinde      250-300 cc 250 cc