Garanti Edilen İçerik | w/w |
Suda Çözünür Bakır (Cu) | %0.5 |
Suda Çözünür Demir (Fe) | %2 |
Suda Çözünür Mangan (Mn) | %0.5 |
Suda Çözünür Molibden (Mo) | %0.1 |
Suda Çözünür Çinko (Zn) | %0.5 |
SIVI MİKRO BİTKİ BESİN MADDESİ KARIŞIMI
Yüksek etkili organik şelatlı mineraller, amino asitlerin ve doğal fermantasyon ürünlerinin kombinasyonudur. Gerek bitkinin büyümesi, gelişmesi, yüksek verim için,gerekse mikro besin elementlerinin noksanlığının görüldüğü durumlarda kullanım için tasarlanmıştır. AGROBELL COMBİ “Fe, Cu, Zn, Mo, Mn, S” kombinasyonudur.
Demir: Klorofil sentezinde rol oynar. Solunum sistemindeki enzimlerin yapı taşıdır. Yeşil renk oluşumunda etkilidir.
Çinko: Çiçeklenmede, Çiçeklerin döllenmesinde, meyve tutumunda ve bitki büyüme hormonlarının sentezlenmesinde rol oynar. Dane, tohum, meyve ve yumru oluşumundan sorumludur. Enzim aktivatörü ve protein sentezinde rol oynar. Meyve dökülmelerini önler.
Bakır: Enzim sistemlerinde ve bitki büyüme hormonunun sentezinde rol oynar. Dane, Tohum, Meyve ve Yumru oluşumundan sorumludur.
Mangan: Solunumda, fotosentezde ve nitrojen kullanımındaki enzimleri aktive eder. Karoten, riboflavin ve askorbik asitin sentezlenmesinde kullanılır.
Molibden: Bitkilerde Nitrat asimilasyonunu düzenler. Azot kullanımını düzenler.
Kükürt: Bitkilerde protein sentezinde önemlidir. Renk oluşturan pigmentlerin sentezlenmesini sağlar. Meyve gelişimini artırır. Verimi ve kaliteyi yükseltir. Bitki bünyesinde az bulunan ve bitki tarafından az kullanılan yukarıdaki bu besin elementlerine “Mikro Besin” maddesi denir.
Pratikte Mikro besin elementlerinin öneminin Makro besin elementlerine göre daha az olduğu gibi çok yanlış bilgiler vardır. Böyle bir düşünce tamamen yanlıştır. Çünkü hangi besin elementi olursa olsun ortamda yeterli miktarda bulunmaması halinde, bitkinin normal bir şekilde büyümesi ve hayat devresini tamamlaması mümkün değildir.
Tüm diğer besin elementlerinin yeter miktarda bulunmasına rağmen tek bir
Mikro besin elementinin aşırı noksanlığı bitkinin gelişmesinin tümüyle
durmasına, çok düşük verim ve kalite düşüşüne sebep olabilmektedir.
• Bitkilerde hastalık, zararlı, don ve kuraklık gibi stres koşullarına karşı dayanıklılık sağlar.
• Bitkilerde sağlıklı kök sistemi oluşturarak bitkinin daha iyi beslenmesini sağlar.
• Bitkilerde Mikro element noksanlığını giderir.
• Meyve şekil bozukluklarını gidererek, düzgün meyve oluşumunu sağlar.
• Meyve aroması, koku ve tat artışı sağlar.
• Verim ve kalite artışı sağlar.
• Yüksek verim artışı sağlar ve soğuk direncini artırır.
FİRMA BEYANI:
İmalatçı firma, tavsiyelerine uyularak kullanıldığında ürünün kalitesini garanti eder. Ancak hatalı kullanım ve karışımlardan dolayı doğabilecek olumsuzluklar firmanın garantisi dışındadır. Hatalı kullanım ve depolama şartlarından kaynaklanabilecek sorunlar (toksitite, kalıntılar,etkili olmayış ve vs.) kullanıcının sorumluluğundadır.
DEPOLAMA ŞARTLARI:
Orjinal ambalajında normal şartlar altında (serin ve kuru yerlerde) muhafaza ediniz. Ürünü direkt güneş ışığına maruz bırakmayınız. Normal şartlarda en az 3 yıl sure ile fiziksel ve kimyasal özelliklerini muhafaza eder. Depolama sıcaklığı +5 ila +40 °C derece arasında olmalıdır.
UYARILAR:
• Çocuklardan ve gıdalardan uzak tutunuz.
• Asla uygun doz oranlarını aşmayınız ve sadece gerekli olan yerlerde kullanınız.
• Gübreleme esnasında maske, eldiven ve gözlük kullanınız.
• Tahriş edicidir göz, yüz ve deri ile temas ettirmeyiniz teması halinde bol su ile yıkayınız.
• Kullanılmış olan boş ambalajları başka amaçlarla kullanmayıp imha ediniz.
BİTKİLER | KULLANMA DÖNEMİ | TOPRAKTAN (da) | YAPRAKTAN (100 lt su) |
Sebzeler; Domates, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kavun, Karpuz, Çilek, Kabak, Hıyar, Marul, Ispanak, Lahana, Patates, Soğan, Sarımsak | Toprak hazırlığında 1 uygulama | 1-1,5 Lt | 200 cc |
Meyve Ağaçları | Eksikliği görüldüğünde | 1,5 Lt | 300 cc |
Bağ, Muz, Kivi | Sonbahar ve ilkbaharda | 1,5 Lt | 300 cc |
Zeytin | Sonbahar ve ilkbaharda | 2 Lt | 300 cc |
Ayçiçeği, Mısır, Pamuk | Taban gübresi ile birlikte | 2 Lt | 250-300 cc |
Fındık | Meyve oluşumundan sonra | 100 cc/ocak | 200 cc |
Tahıllar | Taban gübrelemesi ile. | 1 Lt | 200 cc |
Çilek | 1.uygulama bitkiler ilk uyanmaya başladığında 10 gün arayla 3-5 uygulama daha yapılır. | 300-500 cc | 200-300 cc |
Buğday, Arpa, Çeltik | Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilacıyla birlikte karıştırılarak uygulama yapılır. | 200-300 cc | |
Pancar | 1.uygulama seyreltme sonrası 15 gün arayla3 uygulama. | 500 cc | 200-250 cc |
Pamuk | 1.uygulama bitki boyu 15-20 cm olduğunda 15-20 gün arayla 3 uygulama daha yapılır. | 200 cc | |
Peyzaj, Süs Bitkileri | 20 gün aralıklarla 3-4 uygulama yapılır. | 300 cc | 150-200 cc |
Kültür Mantarı | Vegetasyon süresince 10-14 günde bir uygulama yapılır. | 100-200 cc | |
Nar, İncir | 1.uygulama yapraklar oluşmaya başladığında 20-25 gün arayla 3-4 uygulama daha yapılır. | 300-500 cc | 200-300 cc |
Antep Fıstığı, Ceviz, Çay | İlk uygulama bitki uyanmaya başladığında yapılır. 15-20 gün aralıklarla 3-4 uygulama daha yapılır. | 300 cc | 200-300 cc |
Tütün | Gelişim sürecinde | 250-300 cc | 250 cc |